Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Frokostseminar: Fremtidsmat – hva spiser vi i 2040?

February 19 @ 08:30 - 10:00

Hvordan ser maten ut i 2040?

Dato: 19.02.20

Kl: 8.30-10.00

Hvor: Bruktet. Schweigaards gate 34C, 0191 Oslo

Meld deg på her 

Nye matvarevalg er allerede med på å endre etterspørselen etter flere landbruksvarer. Samtidig gjør klimaendringer det vanskeligere å dyrke tradisjonelle vekster flere steder i verden. Hva har det å si for matvanene og landbruksproduksjonen vår?

Vil fokus på bærekraftig matproduksjon gjøre at vi produserer mer mat i Norge, eller endre hva vi dyrker og produserer, og hvor vi produserer det? Kommer vi til å ha kyr på beite – eller dyrke kjøtt i laboratorier – eller få helt nye proteinkilder?

Genredigering med CRISPR omtales som århundrets bioteknologiske gjennombrudd. Forskere mener blant annet at teknologien kan gjøre matproduksjonen mer bærekraftig og klimatilpasset. Hva kan vi vente oss i fremtiden? Er genmodifisert mat (GMO) framtiden for matproduksjonen i verden eller et steg i feil retning?

Bli med oss 19.02.2019 og få svar på hvordan fremtidens matfat vil bli!

Program

8.30: Frokost

8.55: Hanne Mette Dyrlie Kristensen (The Life Science Cluster) og Ola Hedstein (Landbrukssamvirket): Velkommen!

9.00: Sigrid Bratlie, Norsk Landbrukssamvirke: Er vi klare for genredigert mat? Trender og utvikling innenfor genredigert mat.

9.15: Inger Gislesen, TINEs teknologilab: Trykk Ctrl+P for matlyst! Hvordan 3D-printing av mat gjør maten mere fristende🥖!

9.30: Sissel Beate Rønning, Nofima: Growpro: Laboratoriedyrket kjøtt – fremtidens hamburger? Hvordan produsere miljøvennlig muskelprotein med bioreaktorer.

9.45: Marie Rødsten Sagen, Invertapro AS: Larver på tallerkenen? Bærekraftig mat-, fôr- og gjødselproduksjon ved hjelp av insekter.

Arrangementet er et samarbeid mellom The Life Science Cluster og Norsk Landbrukssamvirke

Details

Date:
February 19
Time:
08:30 - 10:00
Event Categories:
, ,

Venue

Bruket, Schweigaards Gate 34C, 0191 Oslo