Catapult Life Science og Diatec Monoclonals har nå blitt enige om en større samarbeidskontrakt, som viser hvordan etableringen av Catapult kan muliggjøre delingsøkonomi i praksis.

– Dette er en gledens dag for oss, da denne kontrakten bringer oss et vesentlig skritt nærmere visjonen vår om å bidra til industrialisering i Norge, sier Astrid Hilde Myrset, daglig leder i Catapult Life Science. – Kontrakten omfatter leie av renromslokaler og ekspertise til ISO-produksjon for Diatec Monoclonals for en periode på to år med mulighet for forlengelse. Den gir oss verdifull forutsigbarhet, og sikrer en vesentlig del av budsjettet vårt de kommende årene. Helt konkret vil kontrakten medføre bygging av første del av renromslokalene vi har prosjektert på Fornebu. De kommer på plass før jul i år, helt i tråd med våre opprinnelige planer, sier hun.

Bidra til industrialisering
Catapult Life Science er et nyetablert flerbrukssenter lokalisert på Fornebu.

– Forretningsmodellen vår er å tilby fasiliteter, utstyr og kompetanse for å muliggjøre industrialisering av biotek- og legemiddelprodukter i Norge, sier Myrset. – Lokaler for kvalitetskontroll, kjemi- og mikrobiologi-tjenester er på plass, og det samme er snart renrom for produksjon av legemidler for kliniske studier, sier hun.

Diatec Monoclonals leverer tjenester iht ISO 9001:2015 og GMP. – Vi produserer monoklonale antistoffer i liten og stor skala. Selskapet tilbyr også lagring av cellelinjer, rekloning og optimalisering, og etablering av nye cellelinjer. I tillegg er nedstrøms prosessering og konjugering av antistoffer med enzymer og fargestoffer en del av tilbudet vårt, sier Bjørn K. Pedersen, daglig leder i Diatec Monoclonals.

Fruktbart samarbeid
Begge selskapene samarbeider allerede i et fremtidsrettet prosjekt for automatisering av antistoffproduksjon, som har fått støtte fra Forskningsrådet gjennom BIA Helse-programmet.

– Samarbeidet mellom Diatec og Catapult er et strålende eksempel på hvordan TLSC nå begynner å se fruktene av at våre medlemsbedrifter, ved å samarbeide og dele kompetanse, kan skape synergi og merverdi for hverandre, sier Lars Lund Roland, styreleder i The Life Science Cluster.

– Catapult og Diatec har en felles visjon om å få på plass et fullverdig katapultsenter for bransjen vår, sier Pedersen. – På litt sikt er målet vårt å bygge et nytt katapultsenter for livsvitenskap i tilknytning til det nye Livsvitenskapsbygget i Gaustadbekkdalen. Her kan vi samle en rekke tjenesteleverandører for denne industrien under ett tak, sier han.

Se annonsen som PDF.  

Share This