Intervju med Eirik Smolan

Av: Iselin H. Wood

Fortell litt om deg selv! Hva er bakgrunnen din?

-Jeg studerte kjemi og bioteknologi i Trondheim – så fant jeg ut det ikke var så mange jobber å få der… Da tenkte jeg at jeg måtte prøve meg i Oslo. Så fikk samboeren min seg jobb her i Oslo også, og da så jeg det som en gylden mulighet til å dra ned hit.

Hvordan kom du i kontakt med Polypure?

-Det var på en speed-date med life science bedrifter i The Life Science Cluster. Vi som ville ha jobb roterte, og hadde 10 minutter med hver bedrift. Jeg hadde gjort litt research på forhånd, så jeg visste jo litt om hvem bedriftene ville prate med. Jeg hadde også noen spørsmål selv, som jeg stilte bedriftene – slik at det ikke bare gikk en vei. Polypure var et av selskapene som fattet min interesse mest. Vi fant litt tonen, kan du si.

Hvorfor var du interessert i Polypure?

-Det var fordi det var veldig god match med min tidligere bakgrunn og erfaringer.

Hva er det du gjør der, hva er oppgavene dine?

-Det er litt på produksjonssiden, med rensing av råvarer; jeg jobber også litt med synteser, og i tillegg med design av nye reaksjonsoppsett og planlegging der. Det er veldig variert, jeg har ikke en spesiell arbeidsoppgave som jeg gjør.

Hva er det beste med å jobbe i Polypure?

-Det er variert arbeid, og mye felles interesser blant de ansatte. Forskningsparken er jo også et veldig bra lokale – gode fasiliteter, garderobe og treningsmuligheter. I tillegg bor jeg bare et t-banestopp unna! Det er veldig luksus. Jeg vil si «varierte oppgaver i flotte lokaler».

-Hva er dine tips til andre som vil gjøre det bra på TLSC-matchmaking?

Se på det som et lavterskelarrangement, dra dit – og ikke forvent for mye! Dra dit for å bryte opp den vanlige søknadsskrivingen – det er så grått og kjedelig å kun sitte å pumpe ut søknader og ikke få noe svar. Da er det bedre å møte opp, og høre på hva bedriftene faktisk ønsker og få et smil tilbake, for det får man ikke i søknadsprosessen.  Det er veldig god intervjutrening også, selv om man ikke får napp!

Share This