Oslo og Uppsala, 6. september 2018

Med virkning fra 6. september 2018 eier Oslo-baserte LINK Medical Research AS 100 prosent av aksjene i PCG Clinical Services AB i Uppsala.

– PCG Clinical Services kompletterer vårt tjenestetilbud innenfor klinisk oppdragsforskning. Dermed dekker vi nå et mye bredere tjenestespekter og kan påta oss langt større prosjekter for eksisterende og potensielle kunder i farmasøytisk industri i tiden fremover sier CEO Ola Gudmundsen i LINK Medical.

Etter oppkjøpet har LINK Medical som konsern over 160 ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. LINK Medicals Sverige-sjef Jan Hellqvist tar over ledelsen for PCG Clinical Services, som nå skifter navn til LINK Medical AB. Fra før har LINK Medical over 30 ansatte i Sverige. Selskapet, som er i sterk vekst, beholder virksomheten ved kontorene i Stockholm, Malmø og Uppsala.

Salget av PCG Clinical Services kom som følge av en strategiendring.

– Det har vært viktig for oss å finne en kjøper som deler våre verdier; sterk faglig posisjon og en skandinavisk forankring. Gjennom salget av vår CRO-enhet får vi nå mulighet til å satse 100% på vår øvrige virksomhet med PCG Solutions og Viedoc, sier administrerende direktør og medgründer Henrik Blombergsson i PCG Clinical Services.

For mer informasjon:

  • Ola Gudmundsen, CEO og gründer i LINK Medical, +47 924 62 200
  • Jan Hellqvist, GM, LINK Medical Sverige, +46 70 913 5125
  • Henrik Blombergsson, adm. dir. og medgründer i PCG Clinical Services AB, +46 70 936 0814
  • Sverre Bengtsson, Sr VP Strategic Relations og medgründer i PCG Clinical Services AB, +46 708 18 22 84

Om LINK Medical Research AS:

LINK Medical Research AS inngår i et internasjonalt konsern med selskaper i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Konsernet er en ledende aktør innen klinisk oppdragsforskning. LINK Medical Research er et konsulentfirma (CRO) med oppdrag for kunder innen farmasøytisk- og bioteknologisk industri og medisinske utstyrsprodusenter. Selskapet tilbyr tjenester innen områder som kliniske utprøvninger, regulatorisk arbeid, real world evidence, helseøkonomi, biometri, sikkerhetsrapportering, kvalitetssikring og medical affairs. LINK Medical ble etablert i 1995 av Ola Gudmundsen.

Fakta om PCG Clinical Services AB:

PCG Clinical Services AB ble startet i 2003 av Sverre Bengtsson og Henrik Blombergsson. Selskapet har sterk kompetanse på biometri, medical writing og data management for kliniske studier. PCG Clinical Services har løpende kliniske studier for mange kunder verden over. Selskapet har i overkant av 35 ansatte og holder til i Uppsala.

Share This